Scholz’dan Alman askerlerin Kürdistan’daki durumuna dair açıklama

Scholz’dan Alman askerlerin Kürdistan’daki durumuna dair açıklama

PeyamaKurd - Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya Başbakanı, ülkesinin Irak, Kürdistan Bölgesi ve bölge ülkelerindeki askerlerinin güvenliğini önemsediklerini dile getirdi.

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde Brüksel'de gazetecilere konuşan Scholz, Orta Doğu'daki son gelişmeleri ve bölgede daha geniş çaplı bir çatışmayı önlemeye dair diplomatik çabaları ele alacaklarını ifade etti.

İsrail'in dostları ve müttefikleriyle İran'ın saldırısını büyük ölçüde savuşturabilmesinin iyi olduğunu belirten Scholz, "Bizim için önemli olan bu anın daha fazla gerilimin azaltılması için kullanılması, İsrail'in de bu başarıyı tüm bölgede kendi konumunu güçlendirmek için kullanması ve büyük bir saldırıyla karşılık vermemesidir" dedi.

Alman askerlerinin Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki durumu hakkındaki soruyu da yanıtlayan Scholz, “Uluslararası destek ve taahhütler kapsamında Alman birlikleri orada ve bölge ülkelerde bulunuyor. Irak'taki ve diğer ülkelerdeki askerlerimizin güvenliği için çalışıyoruz" diye belirtti.

Alman hükümeti 13 Eylül 2023'te ordusunun, Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki misyonunu bir yıl daha uzatma kararı almıştı.