Kirby: Netanyahu'nun kararına karşıyız!

Kirby: Netanyahu'nun kararına karşıyız!

PeyamaKurd - Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Hamas'la Gazze'de ateşkes konusunda bir anlaşma sağlansa da sağlanmasa da Refah'a yönelik kara operasyonuna başlayacaklarını açıklayan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun sözlerine tepki gösterdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla düzenlediği basın brifinginde, Gazze ve bölgedeki son durumu değerlendirdi.

Kirby, Hamas'la Gazze'de ateşkes konusunda bir anlaşma sağlansa da sağlanmasa da Refah'a yönelik kara operasyonuna başlayacaklarını açıklayan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun sözlerine tepki gösterdi.

Netanyahu'nun sözlerine dair Kirby şu ifadelere yer verdi:

"Refah'ta kapsamlı kara operasyonu görmek istemiyoruz. Oraya sığınmış olan 1,5 milyon insanın güvenlik ve emniyetini göz önünde bulundurmayan bir operasyon görmek istemiyoruz."

Kirby, İsrail tarafından kendilerine halen Refah'la ilgili bir askeri plan iletilmediğini de vurgulayarak, ABD'nin bu tür bir güvenilir planlama olmaksızın Refah'a yapılacak kara saldırılarına karşı olduğunu ifade etti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas ile rehine takası mutabakatına varılsa da varılmasa da Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarını açıklamıştı.