Erdoğan'dan 'İsrail ile ticaret' konusuna dikkat çeken yanıt

Erdoğan'dan 'İsrail ile ticaret' konusuna dikkat çeken yanıt

PeyamaKurd - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret konusuna dair açıklamada bulundu.

Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İkili ayrıca basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Bir basın mensubunun, Erdoğan'a "İsrail'e yönelik suçlamalara rağmen ticaretin devam ettiğini" belirtmesi ve ardından "bu çelişkiyi nasıl açıklayabilirsiniz?" diye sorması üzerine Erdoğan şu yanıtı verdi:

"İsrail ile yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti. Bunu da kısa zaman önce Dışişleri Bakanım açıkladı. Fakat şunu bilmenizi istiyorum, şu anda İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılardaki ölüm sayısı ne yazık ki 45 bini buldu. Bu rakamı bir kenara koymamız söz konusu olamaz. Yaralılar 75 bini buldu. Bu yaralılar içerisinde durumu ağır olanların bir kısmını biz ülkemize aldık, burada tedavileri devam ediyor. Tabii çocuk, kadın, yaşlı bir burada maalesef ağır manzara var. Bu manzarayı Alman dostlarımızın görmesi lazım. Bu kadar Gazze, Filistin tamamıyla yerle yeksan olmuş, her taraf yıkılmış durumda.

Kaldı ki, İsrail ile Gazze'nin, silah, mühimmat, araç-gereç zaten bunlar mukayese edilmez. Bunları görerek değerlendirme yapmak lazım. Bütün bunların yanında tüm Batı kimin yanında yer alıyor? İsrail'in yanında yer alıyor. İsrail'in acımasız bu saldırıları karşısında Gazze'nin bir imkânı var mı? Yok. İmkânsızlıklar içinde bütün bunlara rağmen biz şu anda rehinelerin takası noktasında bir gayretin içindeyiz, bir mücadelenin içindeyiz. Temenni ederiz ki bu takasta başarılı oluruz."