İsrailli futbolcu Türkiye’den sınır dışı edildi: Yerlikaya'dan açıklama

İsrailli futbolcu Türkiye’den sınır dışı edildi: Yerlikaya'dan açıklama

PeyamaKurd - Antalyaspor'un Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle kadro dışı bırakılan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel, kolundaki işaretin İsrail’e saldırının üzerinden geçen 100 güne işaret ettiğini belirterek, “Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim” dedi.

İsrailli futbolcu, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının dün başlattığı soruşturma kapsamında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alınarak Emniyete götürülmüş ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Futbolcu hakkında sınır dışı edilmesi kararı verilmişti.

Sagiv Jehezkel ifadesinde, “Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda” demişti.

Türkiye İçişleri Bakanı: Oyuncu ülkeden ayrıldı

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada Jehezkel'in ülkeden ayrıldığını açıkladı.

Ali Yerlikaya, “Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Saat 17.15 itibarıyla ülkemizden ayrılmıştır. Bir kez daha belirtmek isterim ki; Türkiye her zaman tüm mazlumların ve Filistin halkının yanındadır” açıklamasında bulundu.