Elon Musk'ın çocuğu: Biyolojik babamla hiçbir şekilde bağım kalmasın

Elon Musk'ın çocuğu: Biyolojik babamla hiçbir şekilde bağım kalmasın

PeyamaKurd - Elon Musk'ın trans çocuğu, adının yeni fiziksel haline göre değiştirilmesini talep etti ve "Artık biyolojik babamla herhangi bir şekilde ilişki kurmak istemiyorum" sözlerine dikkat çekti.

Geçtiğmiz Nisan ayında Elon Musk'ın çocuğu, hem isim değişikliği hem de cinsiyetinin kimliğinde kadın olarak değiştirilmesi için Santa Monica'daki Los Angeles County Yüksek Mahkemesi'ne başvura bulundu.

Musk'ın çocuğu yapmış olduğu başvuru formunda, kimlik değişiklinin sebeplerinden birinin babasıyla bağlarını koparmak olduğu ve isim değişikliği talep ettiğini belirterek, "Artık onunla yaşamıyorum ve biyolojik babamla herhangi bir şekilde ilişki kurmak istemiyorum" ifadelerine yer verdi.

Elon Musk, twitter'ı satın alma girişimleri ile konuşulurken geçtiğimiz haftalarda trans hakları hakkında tartışmalı yasalara ve kararlara imza atan Cumhuriyetçileri destekleyeceğini açıklamıştı. 2020'deki bir paylaşımında ise Musk trans bireylerin kendilerini tanımlama yöntemlerine "Ben kesinlikle trans haklarını destekliyorum ama bu zamirlerin hepsi bir kâbus"  diyerek tepki göstermişti.

18 yaşına giren Xavier Alexander Musk'ın yeni ismi düzeltildi ancak basında yer almadı.