"Türkiye Kürdistan Bölgesi'nin güçlü olmasını istiyor"

 "Türkiye Kürdistan Bölgesi'nin güçlü olmasını istiyor"

PeyamaKurd - ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nin güçlenmesini istediğini belirtirken, terör örgütü  IŞİD’in oluşturduğu tehdidin devam ettiğini ifade etti.

Irak ve ABD’nin, Irak güvenlik güçlerini güçlendirmek, özellikle de ISİD’in yarattığı tehdide karşı koymak için birlikte çalışmaya devam ettiğini belirten Jeffrey, “Türkiye'nin PKK, IŞİD ve Esad ordusuyla ilgili güvenlik kaygıları var, bu amaçla da ABD'ye yönelmek istiyor" diye belirtti.

James Jeffrey, özellikle İran'ın etkisi altındaki Irak Federal Mahkemesinin Kürdistan Bölgesi ve bileşenler üzerinde Erdoğan'ın endişelenmesine sebep olacak şekilde baskı oluşturmasının ardından Erdoğan'ın Kürdistan Bölgesi ziyaretinin çok önemli olduğunu ifade etti.

“Türkiye, Kürdistan Bölgesi'nin güçlü olmasını, Türkiye'nin dostu olmasını, Kürt partilerinin birlik olmasını ve Bağdat'ın Kürdistan Bölgesi'ne uyguladığı baskının sona ermesini istiyor.” değerlendirmesinde bulunan Jeffrey, “Amerika’nın da istediği budur" dedi.