Neçirvan Barzani ve AB Büyükelçisi Seiler Kürdistan seçimlerini görüştü

Neçirvan Barzani ve AB Büyükelçisi Seiler Kürdistan seçimlerini görüştü

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bugün başkent Erbil’de Avrupa Birliği'nin Irak Büyükelçisi Thomas Seiler ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre kabulde, Kürdistan Parlamentosu seçimlerine dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Barzani ve Seiler seçimlerin meşruiyet ve demokratik sürecin yenilenmesi açısından önemli ve gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Bu bağlamda AB Büyükelçisi Seiler, Başkan Neçirvan Barzani'nin seçimlerin yapılması ve sorunların çözülmesi yönündeki çabalarından dolayı şükranlarını ifade etti.

Kabulde Erbil-Bağdat ilişkileri ve sorunların çözümü konusunda atılan adımlar ele alındı, Avrupa Birliği'nin Bağdat Büyükelçisi, Iraklı üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmeleri ve sorunların çözümüne yönelik çabalarını anlattı.

Barzani ve Seiler, ayrıca AB'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ticari ilişkilerinin geliştirilmesi ve bölgedeki son gelişmeleri ele aldı ve bölgede barış ve istikrarın korunmasının önemine dikkati çekti.