Kurtulmuş: Yeni sistem kurulacak, Türkiye ve İslam dünyası öncülük yapacak

Kurtulmuş: Yeni sistem kurulacak, Türkiye ve İslam dünyası öncülük yapacak

PeyamaKurd - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul'daki bir otelde düzenlenen Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda konuştu.

Kurtulmuş, Erdoğan'ın yıllardır her vesileyle, bütün uluslararası platformlarda haykırdığı "Dünya beşten büyüktür" sözünün gerçekleşeceği günlerin de yakın olduğunu kaydederek, "Artık dünya bu sistemi taşıyamaz. İnsanların yaratılışta eşitliği, devletlerin egemenlikte eşitliği temelinde yeni bir dünya sistemi kurulacak ve buna da Türkiye ve İslam dünyası öncülük yapacaktır” diye konuştu.

Filistin için verilen özgürlük mücadelelerine işaret eden Kurtulmuş, "İnsanlık, insanlık düşmanlarından daha kuvvetlidir. Bu vesileyle, insanlık cephesine destek veren bütün özgürlük yanlılarını saygıyla selamlıyoruz, onların yaptıkları bu girişimleri takdirle karşılıyoruz" dedi.

"Filistin davasına destek için mücadelemizi sürdüreceğiz"

Ayrıca, yeni dönemdeki mücadele alanlarına da işaret ederek şöyle devam etti:

“Bunlardan birincisi Netanyahu ve çetesinin ve buna bağlı olarak Siyonist emperyalizmin uluslararası sistem içerisinde yalnızlaştırılmasının sağlanmasıdır. İslam ülkeleri başta olmak üzere yeryüzünde mazlumlardan yana olan bütün milletlerin bir araya gelerek iş birliğini, güç birliğini artırmasıdır.

Üzülerek bir kez daha ifade etmek isterim ki, Gazze'nin yaşadığı bu büyük acıların ardındaki en büyük neden, İsrail'in gücü ya da arkasındaki destekler değil, ne yazık ki en büyük neden İslam dünyasının çaresizliği, inisiyatifsizliği ve dağınıklığıdır. Önce Filistin davasına destek için işbirliği ve dayanışma içerisinde mücadelemizi sürdüreceğiz."