Japonya'dan İsrail'e sert çıkış: Felakete neden olabilir!

Japonya'dan İsrail'e sert çıkış: Felakete neden olabilir!

PeyamaKurd - Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik olası kara saldırısının daha fazla mağdur oluşturabilecek felakete neden olabileceğini belirterek bunun da insani yardım faaliyetlerinde gittikçe artan bir zorluğa yol açacağını, ülkesinin bu duruma müsamaha gösteremeyeceğini dile getirdi.

Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, düzenlediği basın toplantısında, bölgede çok sayıda Filistinli mültecinin toplandığına dikkati çekerek Japonya'nın, İsrail'in Refah'a olası askeri saldırısından derin endişe duyduğuna dikkat çekti.

Kamikava şu ifadelere yer verdi:

 "Böyle bir askeri operasyon daha fazla mağdur oluşturabilecek felakete neden olabilir. Bunun da insani yardım faaliyetlerinde gittikçe artan bir zorluğa yol açacağı açık. Ülkemiz bu duruma müsamaha gösteremez."

Ülkesinin hem G7 hem de Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi eksenindeki faaliyetlerine işaret eden Kamikava "İsrail ile iletişim dahil karşılıklı yaklaşım sergilemeyi" hedeflediklerini kaydetti.

Kamikava, ilgili taraflarla koordinasyon halinde bölgede rehinelerin serbest bırakılması, ateşkesin sağlanmasının önemini vurguladı.