İngiltere: İsrail ile keskin görüş ayrılıklarımız var

İngiltere: İsrail ile keskin görüş ayrılıklarımız var

PeyamaKurd - İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İsrail'in, İran'ın "başarısız saldırılarını" zafer kabul etmesi gerektiğini savunarak, tansiyonu düşürmesi çağrısında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İngiltere'nin Sky News ve ITV televizyonlarının yayınlarına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Sky News yayınında İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını değerlendiren Cameron şu ifadelere yer verdi:

"İsrail'deyseniz haklı olarak karşılık vermek için her türlü hakkınızın bulunduğunu düşünürdünüz ve öyle de düşünüyorlar ancak biz tansiyonu artırmamaları gerektiği çağrısında bulunuyoruz."

Saldırıların İran için iki farklı yenilgiye işaret ettiğini kaydeden Cameron, İran'ın saldırılarının hem başarısız olduğunu hem de tüm dünyanın saldırgan taraf olduğunu gördüğünü anlattı.

Cameron, İsrail'in karşılık vermemesini umduğunu belirterek, dikkatlerin tekrar Hamas'a odaklanması gerektiğini söyledi.

İsrail'in İran'ın "başarısız saldırılarını"zafer kabul etmesi gerektiğini savunan Cameron, "İsrail'den daha fazlasını bekleyenleri anlıyorum ama zaman, hem mantıkla hem de kalple hareket etmenin, akıllıca ve güçlü davranmanın zamanı" sözleriyle dikkat çekti.

"İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun sağlam bir muhakeme yeteneği var mı?" sorusuna da yanıt veren  Cameron, "Birçok konuda sağlam muhakeme yapabiliyor ancak bazı konularda da keskin görüş ayrılıklarımız var" yanıtını verdi.