Hakan Fidan'dan Hollanda'ya ziyaret

Hakan Fidan'dan Hollanda'ya ziyaret

PeyamaKurd - Hollanda Parlamentosu'nun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi Davası hükümlüsü iş insanı Osman Kavala hakkındaki AİHM kararlarının uygulanmaması halinde, AB'nin Türkiye ile Gümrük Birliği güncellemesinin bloke edilmesi yönündeki önerge kabul etmesinin ardından Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ile Hollanda arasında 2008'den bu yana icra edilen Wittenburg Konferansı'nın 10'uncu Toplantısı kapsamında yarın Hollanda'yı ziyaret ederek, mevkidaşı Hanke Bruins Slot ile görüşecek.

"Mark Rutte ile görüşecek"

Hakan Fidan'ın Hollanda'daki görüşmelerinde ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-AB ilişkileri ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacağı aktarıldı.

Fidan, ziyaret çerçevesinde Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile de bir araya gelecek.

Bakan Fidan'ın, Türkiye'nin AB tam üyelik süreci, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve Türk vatandaşlarına vize serbestisi sağlanması konularındaki görüş ve beklentileri aktarması bekleniyor.

Hollanda Türk toplumunu ilgilendiren konular ve geçmiş dönemde Kuran'a yönelik saldırılar da görüşmede Fidan tarafından gündeme getirilecek. Terörle mücadele ve Türkiye'nin bu konudaki beklentileri de Hollanda tarafına aktarılacak.

Öte yandan görüşmede, İsrail-Filistin, Ukrayna ve Kıbrıs başta olmak üzere yakın bölgedeki gelişmeler de kapsamlı şekilde değerlendirileceği belirtildi.