DEM Parti'den Birecik Belediye Başkanı’na istifa çağrısı!

DEM Parti'den Birecik Belediye Başkanı’na istifa çağrısı!

PeyamaKurd - DEM Parti Urfa İl Örgütü de Mehmet Begit’i belediye başkanlığından da istifaya çağırdı.

DEM Parti Urfa İl Örgütü, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit ile ilgili yazılı açıklama yayımladı.

X hesabından yapılan açıklamada, Begit’in nasıl aday gösterildiği anlatılarak, “Birecik’teki aday belirleme sürecinde kent dinamiklerinin uzlaşısı sonucunda Mehmet Begit belediye eş başkan adayı olarak gösterilmişti. Birecik’te kent dinamiklerinin uzlaşısı sandık sonuçlarına yansıdı ve 31 Mart’ta partimiz büyük bir zafer elde etti. Aday belirleme süreci ve seçim sürecinde Urfa’da belediye eş başkan adaylarıyla ortak çalışma süreçleri yürütülmesine rağmen Mehmet Begit ortak hareket etme yönündeki bütün çabalarımızı suistimal etmiştir” denildi.

“Belediye başkanlığından istifa et”

Halkımızın iradesine karşı suç işleyen çeteci anlayışa karşı mücadelemizi her alanda sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Sözde ‘parti politikalarımızı ve yöntemlerimizi gündem yaparak’ istifa eden Mehmet Begit’e çözümü söylüyoruz; belediye başkanlığından istifa et ve halkın iradesini seçilmiş belediye meclis üyelerinden birine teslim et.

Çözüm budur ve Birecik halkımız bu talep yerine gelene kadar meşru tüm yollarla tutum almalıdır, gasp edilen hakkını sonuna kadar savunmalıdır. Birecik Belediye meclis üyelerimiz bu kirli ve korkak anlayışa karşı en güçlü bir biçimde muhalefetini yürütecek, halkın hakkını ve hukukunu savunmaktan asla geri durmayacaktır.”

 <

>

Ne olmuştu?

Mehmet Begit, DEM Parti’den seçilen 4 meclis üyesiyle birlikte 29 Nisan’da DEM Parti’den ayrılmıştı. Begit istifasına ilişkin “Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrıca seçimden sonraki süreç içerisinde dışarıdan yönetme hususunda baskılar oluşmaya başladı” demişti.