Bahçeli: HDP'nin kapatma davası sonuçlanmalı, sıra DEM Parti’ye gelmeli!

Bahçeli: HDP'nin kapatma davası sonuçlanmalı, sıra DEM Parti’ye gelmeli!

PeyamaKurd - PeyamaKurd - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Bahçeli, “HDP'nin kapatma davası sonuçlanmalı, sıra DEM'e gelmeli” dedi.

Toplantının büyük bölümünü yerel seçimlere yönelik değerlendirmelere ayıran Bahçeli, partisinin seçimlerden başarıyla çıktığını savundu.

Bahçeli, "31 Mart'ı işlerine geldiği gibi okuyanlar zillettedir, kalpleri de kaskatı kesilmiştir. MHP seçimlerden başarı ile çıkmıştır. Kimse bu başarıyı karalamaya teşebbüs etmemelidir" dedi.

Bahçeli, “İl genel meclis seçimlerinde MHP oy oranı yüzde 16.62'dir. Hani nerede azalan seçmen desteğimiz?" diye konuştu.

CHP'nin başarısının da “hasbelkader” oduğunu savunan Bahçeli konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Yerel seçimlerin doğasıyla genel seçimlerin doğası farklıdır. İkisini birbirine karştırmak yanlıştır. 31 Mart yerel seçimlerinden el değiştiren bir iktidar yoktur. Yerinde sayan hedeflerinden sapan bir Türkiye yoktur. Türkiye'de iktidar tektir, o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir. Şımarıklığın alemi hiç yoktur. Bugün şımaranlar yarın milletten şamar yiyebilir.

“El değiştiren bir iktidar yoktur”

Türk milleti hükmünü vermiş önümüzdeki 5 yılın yerel yöneticileri seçilmiştir. Seçimsiz geçecek 4 yılın önü açılmıştır. Yerel seçimlerin doğasıyla genel seçimlerin doğası farklıdır. İkisini birbirine karştırmak yanlıştır. 31 Mart yerel seçimlerinde el değiştiren bir iktidar yoktur. Yerinde sayan hedeflerinden sapan bir Türkiye yoktur. Türkiye'de iktidar tektir, o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir. Şımarıklığın alemi hiç yoktur. Bugün şımaranlar yarın milletten şamar yiyebilir. Parti olarak milletimizin mesajını aldık ve gerekli çalışmaları başlattık.

Hakkında Anayasa Mahkemesi’nde açılan kapatma davası devam eden HDP'nin kapatılması gerektiğini savunan Bahçeli, “Sıra DEM’e gelmeli” dedi.