Ahmet Davutoğlu: Getirin anayasanın her şeyini tartışalım!

Ahmet Davutoğlu: Getirin anayasanın her şeyini tartışalım!

PeyamaKurd - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Makyaj yapmayalım anayasaya. Getirin anayasanın her şeyini tartışalım açık yüreklilikle” dedi.

Davutoğlu, Saadet Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin ardından 1 Nisan sabahında herkesin kendi muhasebesini yaptığını belirterek, en büyük mesajın iktidara olduğu için en büyük muhasebeyi de iktidarın yapmasının beklendiğini ifade etti.

“Siyasi yumuşamadan ne kastediliyor?”

Erdoğan'ın bir konuşmasında "siyasi yumuşama dönemi başladı" dediğini dile getiren Davutoğlu, "Siyasi yumuşamadan ne kastediliyor bunu konuşmak lazım. Gerçekten iktidarın yaklaşık 8 yıldır acımasızca sürdürdüğü kutuplaştırma, düşmanlaştırma hatta kafirleştirme söylemleri terk mi ediliyor?" diye sordu.

“Getirin anayasanın her şeyini tartışalım”

Gerçek bir siyasi yumuşama isteniyorsa, sivil ve kapsamlı bir anayasanın tartışmaya açılması gerektiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"'Anayasa'nın ilk dört maddesi değişmez, beşinci değişmeyen madde de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir' demesinler. Çünkü o bir maddeden ibaret değil. Onlarca madde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle ilgili. Sen onu dediğin anda anayasa tartışmasının esası, özü kalmıyor. Makyaj yapmayalım anayasaya. Bir kez de gerçekten kamuoyu algısına dayalı bir iş değil de, makyaj değil de özle çalışalım.

Getirin anayasanın her şeyini tartışalım açık yüreklilikle. Gündem değiştirmek için ve gündemi oyalamak için bir anayasa değişikliği getirirseniz önce sorarız biz 'elinizdeki anayasaya uyuyor musunuz? Anayasa Mahkemesi ve Anayasa'nın verdiği yetkiye uyuyor musunuz?' Mesele yoksulluğu örtmek, emeklilerin feryadını örtmek ve Türkiye'yi meşgul etmekse bu oyuna gelmeyiz."