TÜRKİYE SEÇİMLERİ CANLI BLOG | İLK AÇIKLAMALAR!

TÜRKİYE SEÇİMLERİ CANLI BLOG | İLK AÇIKLAMALAR!

PeyamaKurd - Türkiye’de Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.

Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Oy verme işlemleri, Türkiye genelinde saat 17.00'de sona erdi.

Resim


Erdoğan: Şimdi sandıklara sahip çıkma vakti

"Değerli dava ve yol arkadaşlarım... Oy verme işlemi ülkemiz genelinde, hamdolsun, demokrasimize yakışır bir şekilde tamamlandı. Şimdi, her zaman olduğu gibi sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkma vakti. Sonuçlar kesinleşinceye kadar milletimizin iradesini korumaya devam!.."

image


Kılıçdaroğlu: Ne olursa olsun asla sandıkların başından ayrılmayın

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sandık başında kalma çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Demokrasi kahramanlarımıza seslenmek istiyorum. İmzalı son sandık tutanağı teslim edilene kadar, ne olursa olsun asla sandıkların başından ayrılmayın. Millet iradesinin tam ve doğru biçimde tecelli etmesi sizin kararlılığınıza bağlı. Göreceksiniz, yorgunluğunuza değecek" ifadelerini kullandı.

image


YSK: Seçimlerde olumsuz bir durum olmadı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçimlerde oy verme işleminin sona ermesinin ardından açıklama yaptı.

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlanmıştır. Kurulumuza şu ana kadar yansıyan olumsuz bir durum söz konusu olmamıştır. Yurt genelinde oy verme işlemleri esnasında bir parti müşahidi ile 2 vatandaşımızın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenilmiştir.”

Son dakika haberi: YSK Başkanı Yener'den flaş açıklama! - 2023 Seçim  Haberleri


RTÜK: Sonuçlar 21:00'den önce verilmemeli 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, seçim yasağı ile ilgili Twitter'dan paylaştığı mesajda, “YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının 21:00'den önce verilmesi seçim yasakları kapsamındadır. YSK'nın bu saati daha erkene çekme yetkisi bulunmaktadır. Aksi bir düzenleme duyurulmadığı müddetçe seçim sonuçlarının ekrana getirilmemesi kanuni bir zarurettir. Önemle duyurulur” dedi.


CHP: Görevliler bölgelerinden ayrılmasın

CHP yönetimi, sahada görevli olan Merkez Yönetim Kurulu üyelerini, seçim sonuçları netleşene kadar, bulundukları bölgeden ayrılmamaları konusunda uyardı.


TİP: Emin olun, biz kazandık

TİP Genel Başkanı Erkan Baş "Sevgili dostlarım, Emin olun, biz kazandık. Zafer kutlamaları başlayana kadar tek bir oyu bile sahipsiz bırakmıyor, irademize ve sandıklara sahip çıkıyoruz" dedi.


Kılıçdaroğlu, “Öndeyiz.”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak tek kelimelik bir paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Öndeyiz.” ifadesini kullandı.


İYİ Parti: Durumumuz iyidir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023 seçimleri dolayısıyla İstanbul'da oyunu kullandı. Akşener'in saat 18:45 itibariyle Ankara’daki İYİ Parti Genel Merkezi’ne geçti.

Seçim sonuçlarını izlemek için İYİ Parti Genel Merkezine geçen Akşener yaptığı kısa açıklamada “Durumumuz iyidir” dedi.


AYRINTILAR EKLENİYOR...