ABD’den DSG’ye: PKK ile bağlantınızı kesin!

ABD’den DSG’ye: PKK ile bağlantınızı kesin!

PeyamaKurd - Türkiye ve Beşar Esad rejimi arasındaki yakınlaşma bölgede dengeleri değiştirecek gelişmelere zemin hazırlıyor.

Lübnan merkezli El Mayadin sitesine göre, Türkiye'nin Rojava'ya kara operasyonu yapmasını önlemek için ABD ve Rusya'nın askeri faaliyetleri artırdığını, bölgede görüşme trafiğinin hızlandığını iddia etti.

Ankara-Şam görüşmeler gündemdeki yerini korurken,  Rusya ve ABD tarafından da yakından takip ediliyor.

Rejim ve Türkiye arasında İkinci tur üçlü görüşmenin kısa süre içinde yapılmasının planlanırken Şam, görüşmelerde şart olarak Türk askerinin Suriye'nin kuzey bölgelerinden  (Rojava) çekilmesini istiyor.

Daha önce de Rusya'nın, Türkiye'nin Suriye'ye kara operasyonunu önlemek için Demokratik Suriye Güçlerini (DSG) Tel Rıfat bölgesinden çekilmeye ikna etmeye çalıştığı haberleri basına yansımıştı.

El Mayadin’e göre, Rusya ve ABD güçleri, DSG’nin kontrolündeki bölgelerde askeri faaliyetlerini son dönemde artırdı. Haberde, Türkiye'nin Rojava’ya kara operasyonu düzenlemesini önlemek için yürütülen görüşmeler kapsamında iki ülkenin bölgeye askeri sevkiyat yaptığı belirtildi.

ABD’den DSG’ye: PKK ile bağlantınızı kesin

Kürt güçlerini destekleyen ABD'den yetkililerin son dönemde bölgedeki isimlerle art arda görüşmeler yaptığı da dikkat çekiyor.

Görüşmelerde ABD'nin DSG ile PKK arasındaki bağlantının kesilmesini talep ettiği belirtiliyor.

DSG’nin, Türkiye sınırına yakın Haseke ve Deyrezzor gibi bölgelerden çekilmesini amaçlayan ABD'nin, bölgedeki petrol gelirlerinden Arap nüfusa pay vermek istediği de iddia ediliyor.

El Mayadin, Rusya'nın da bölgede Türkiye ile çatışmaları önlemek için rejime destek için faaliyet yürüttüğüne ve görüşmeler yaptığına dikkat çekti.

Ayrıca, Rojava Özerk Yönetimi heyetinin de Esad rejimi ile görüşmeler yapmak üzere, Şam'a gitmesi bekleniyor deniyor.