image

PeyamaKurd- Reform yasası hazırlığında olan Kürdistan hükümeti, son hazırlıkların da bitirilmek üzere olduğu açıklandı.

Reform çalışmaları kapsamındaki gelişmeleri değerlendiren Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Grup Başkanvekili Umêd Xoşnaw, Kürdistan Bölge Hükümetinin hazırladığı reform yasa tasarısının bitim aşamasında olduğunu ve kısa bir süre içerisinde parlamentoya sunulacağını belirtti.

YNK'lilerin "Maaş" Endişesi

Gayrı resmi bir şekilde “maaş” alan birçok YNK’liyi olumsuz yönde etkileyeceği belirtilen reform yasa tasarısı hakkında konuşan YNK’liler de mevcut durumun birçok YNK’liyi etkileyeceğini belirtti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Yürütme Kurulu Üyesi Arêz Ebdulla, reform yasa tasarısının YNK'li üyelerin maaşlarının kesilmesine neden olacağını iddia etmişti.

Bir başka YNK’li isim YNK Politbüro Üyesi Mehmûd Sengawi de çıkartılacak reform yasa tasarısının gayri resmi bir şekilde “maaş” alan birçok YNK’li olduğunu ve bu maaşların kesilmesinin kendi partileri açısından tehlike arz edeceğini belirtti.