image

PeyamaKurd - IŞİD çetelerine yönelik açıklamada bulunan Irak Savunma Bakanlığı Güvenlik Basın Merkezi, Kürdistan Bölgesi’nde de arananlar listesinde ön sıralarda yer alan IŞİD’in “Kürdistan sorumlusu” Ebu İbrahim Dabık’ın yakalandığını duyurdu.

Güvenlik Basın Merkezi açıklamasında, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Federal İstihbarat ve Soruşturma teşkilatının, Ebu İbrahim Dabık’ı yakalamak için Kerkük, Musul, Bağdat ve Anbar illerinde bir buçuk ay boyunca operasyon yürüttüğünü vurguladı.

Açıklamaya göre, operasyonlar neticesinde yakalanan ve “IŞİD’in Kürdistan Bölgesi sorumlusu” olduğu belirtilen Dabık’ın Kürdistan Bölgesi’nde arananlar listesinde ön sıralarda yer aldığı ifade edildi.

Ayrıca açıklamada tutuklanan şahsın daha önce Kerkük ve Anbar vilayetlerinde tutuklanan örgüt grupları da dahil olmak üzere terörist müfrezelerin oluşumundan sorumlu olduğu, Kürdistan Bölgesi’nde bombalama ve suikast düzenlemeyi planladığı da kaydedildi.