
PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi'nde görev süresinin sona ermesinden dolayı Erbil’e veda eden İngiltere’nin Erbil Başkonsolosu James Thornton, Başkonsolosluğun resmi Facebook sayfasında yayınlanan videoda, “Erbil’deki görevimin sona ermesinden dolayı çok üzgünüm” paylaşımında bulundu.
İngiltere’nin Erbil Başkonsolosu James Thornton, Kürdistan’da Kürtlerle çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaşadığı deneyimlerin kendisi çok değerli olduğunu dile getirdi.
İngiliz diplomat, Kürdistan’da yaşadıklarını her zaman hatırlayacağını vurgulayarak, “Umarım Kürdistan Bölgesi güçlenmek daha da güçlenmek için adımlar atar” ifadesini kullandı.
“Kürdistan Bölgesi için dört isteğim var”
James Thornton, “Kürdistan Bölgesi için dört isteğim var” diyerek şu ifadeleri paylaştı:
“Birincisi: Burada ciddi bir çaba var. Kürtler birlik olarak kalın. Daha iyi işler yapmaları için birlik olmaları gerek. İkincisi: Burada gerçek bir değişim yaşanıyor. Irak Kürdistanı Irak’ın Dubai’si olmalı. Bunun için de kararlı ve temelden bir reformlar yapılmalı. Üçüncüsü: İnsan haklarını üst düzeyde savunmalı ve bu konuda Birleşmiş Milletler’in (BM) son raporunun uygulanması için çaba harcanmalı. Dördüncüsü: Kürdistan Bölgesi’nin Irak’ın geneli için geniş bir bakışı var ve Bağdat’ta bunun için çalışıyor.”
"İngiltere, Kürdistan'ın dostu olmaya devam edecek"
Thornton, Güçlü bir Irak’ın Kürdistan Bölgesi’nin yararına olduğunu dile getirerek, İngiltere’nin birçok alanda Kürdistan Bölgesi’ne destek olduğunu kaydetti.
Ayrıca paylaşımında İngiltere Dışişleri Bakanı'nın Kürdistan Bölgesi’ne ziyaretini hatırlatan James Thornton, Peşmerge Güçleri’ndeki reform sürecine kendilerinin de katıldığını ifade etti.
Ayrıca İngiliz diplomat, Kürdistan Bölgesi’yle bir dizi projeyi değerlendirdiklerini belirterek, “İngiltere, Kürdistan Bölgesi’nin yakın dostu olarak kalmaya devam edecek. Ben de kalan ömrümde hep öyle kalacağım” açıklamasında bulundu.