
PeyamaKurd - Türk Lirası dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Akşam saatlerinde Dolar, 8.9369'u gördü. Ekonomi uzmanları ise dolar/TL tahminini, yıl sonu için 9.30 olarak ifade ediyor.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bir puanlık faiz indirimi sonrası yükselmeye başlayan dolar/TL, 8,93'ü geçerek rekor tazeledi. Serbest piyasada dolar 8,8720 liradan güne başladı. Akşam saatlerinde ise 8.9369'u gördü.
Dolar geçen hafta Merkez Bankası kararı öncesi 8,65 seviyesindeydi.
"Unicredit'ten döviz ve enflasyon tahmini"
Türkiye Merkez Bankası’nın geçen hafta yapmış olduğu 100 baz puanlık faiz indirimi sonrasında İtalya merkezli Unicredit bankasından enflasyon ve dolar tahmini geldi.
Unicredit ekonomistleri, Merkez Bankası’nın faiz indiriminin devam edeceğini ve yıl sonuna kadar 300 bazlık puanlık bir indirim dizisi beklediklerini açıkladı. Ekonomistler, dolar/TL’nin yıl sonunda 9,30, 2022 sonunda ise 10,40 olacağı tahmininde bulundu. Ekonomistlerin Euro/TL için 2021 sonu tahminleri ise 11,07 seviyesinde oldu.
Unicredit, yayımladığı araştırma raporunda Türk ekonomisi için 2021 büyüme tahminlerini yüzde 7,5’ten yüzde 9,7’ye çıkarırken yıl sonunda enflasyonun yüzde 18,4 olmasını beklediklerini duyurdu.