
PeyamaKurd - Merkez üssü Maraş Pazarcık ve Elbistan'daki deprem sonrası Türkiye'den yas kararı geldi. Bir paylaşımda bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem nedeniyle 7 günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Türkiye'de bayraklar gönderde yarıya çekildi.
Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayımlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir" ifadesini kullandı.
Ayrıca Erdoğan bu paylaşımında şu sözlere yer verdi:
“6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir.”