image

PeyamaKurd - Suriye’nin kuzeyinde geniş bölgeleri kontrol altında tutan Kürt örgütlerin zamanla kontrolü Suriye devletine iade etmek zorunda kalacağını ifade eden 'Suriye’nin Yarını' isimli ılımlı muhalif hareketinin lideri Muhammed Haled el-Şaker, Kürtlerin kontrolündeki bölgelerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Muhalif lider el-Şaker, “Kürtlerin, amaçlarını hayata geçirmek için elinde artık bir kozu yok. Suriye’nin yeni anayasasında merkezi olmayan bir yönetim yapısını savunmak için tek seçenek Suriye hükümetiyle müzakereler” ifadesini kullandı.

Söz konusu Suriye topraklarını noktasında, ABD’nin son zamanlarda Demokratik Güçler’e desteği kestiğini ve Suriye’deki olaylardan çekildiğini söyleyen muhalif politikacı, “Kürtler bu toprakları yönetecek yetenekte değil, özellikle de orada Arap aşiretlerin yaşaması nedeniyle. Bu, Şam’la anlaşma kararını almalarını sağlayan nedenlerden biri oldu” şeklinde konuştu.