
PeyamaKurd - Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, Rusya ile ilgili açıklamaları iki ülke arasındaki ipleri gerdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Paşinyan’ın bağımsızlık günü gerekçesiyle verdiği mesajda, Rusya’ya yönelik açıklamaların kabul edilemez saldırılar içerdiği ve ilişkilere zarar verdiği kaydedildi.
Açıklamada, “(Paşinyan) Moskova’yı suçlayarak iç ve dış politikadaki başarısızlığının sorumluluğundan kurtulmaya çalışıyor.” ifadesi kullanıldı.
Ermeni Başbakan’ın eylemlerinin Rusya ve Ermenistan ilişkilerini Batı tarafından kışkırtılan yıkıcı sürece götürdüğü belirtilen açıklamada, Paşinyan’ın Ermenistan’ı bunca zamandır kasıtlı olarak Rusya’dan uzaklaştırmaya hazırlandığını da itiraf ettiğine işaret edildi.