.jpg)
PeyamaKurd - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusundaki kayıpların son günlerde arttığını kaydederek, “Ukrayna’nın saldırısının başladığını net bir şekilde söyleyebiliriz.Ukrayna ordusundaki stratejik rezervlerin kullanımı bunu gösteriyor" ifadesini kullandı.
Putin, Rus ordusu ile Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalara dair açıklamalar yaptı.
Ukrayna ordusundaki kayıpların son günlerde hızla arttığını anlatan Putin, söz konusu kayıpların “3’e 1” oranından çok daha fazla olduğunu dile getirdi.
Putin, Ukrayna ordusunun karşı saldırıya geçtiğini belirterek, “Ukrayna’nın saldırısının başladığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Ukrayna ordusundaki stratejik rezervlerin kullanımı bunu gösteriyor” dedi.
Saldırı neticesinde Ukrayna’nın hedeflerine ulaşamadığını kaydeden Putin, “Çatışmalar son 5 gündür yoğun şekilde devam ediyor. Ukrayna birlikleri, askerlerimizin cesareti ve düzgün örgütlenmesi sayesinde hiçbir noktada hedeflerine ulaşamadı” diye konuştu.
Uğradığı kayıplara rağmen, Ukrayna ordusunun hala saldırı potansiyeline sahip olduğuna kaydeden Putin, Rus ordusunun ortaya çıkan duruma dair gerçekçi bir yaklaşım sergilediğini belirtti.
Putin, söz konusu kayıpların bir trajedi olduğunu kaydederek, "Bu trajedi son yıllarda yaşananların sonucu ve bunun tüm sorumlusu mevcut Ukrayna yönetimidir" dedi.
Rus savunma sanayisine ilişkin de değerlendirmeler yapan Putin, “Hala yeterli modern silahlarımız yok ama ülkenin sanayisi, savunma sanayisi ve askeri-sanayi kompleksi hızla gelişiyor ve savunma sanayisinin önündeki tüm görevleri kesinlikle yerine getireceğinden eminim. Modern silahların üretimi yoğun şekilde artırılıyor” dedi.