
PeyamaKurd- Papa Francis yayınlanan bir röportajında, Rusya’nın Ukrayna'ya açtığı savaşı sonlandırmak için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da bir görüşme gerçekleştirmek istediğini yalnız bu isteğinin cevapsız bırakıldığını belirtti.
Papa, savaşı destekleyen Rus Ortodoks Kilisesi piskoposu ve Moskova Patriği I. Kirill'in 'Putin'in sunak hizmetkarı olamayacağını' açıkladı.
Pazar günü, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşla alakalı Papa, “İnsanlığın geri çekildiğini gördüm” sözlerini dile getirerek, Mariupol'daki çelik fabrikasında mahsur kalanları tahliye etmek için insani koridorların açılması için duyuruda bulundu.
Aziz Petrus Meydanı'nda binlerce kişiye konuşan Papa, "Ukrayna halkının, özellikle de en savunmasız durumdakilerin, yaşlıların ve çocukların çektiği acıları düşündükçe acı çekiyorum ve ağlıyorum” dedi ve Mariupol'un 'vahşi bir şekilde bombalandığını ve yok edildiğini' ifade ederek Rusya'yı bir kez daha üstü kapalı bir şekilde eleştirdi.