image

PeyamaKurd-  Lübnan’da Suriyeli mültecilerin bulunduğu Arsal kampı, büyük çekirge ve hamam böceği sürülerinin istilasına uğradı.

Lübnan’ın Suriye sınırına yakın Arsal beldesi ve Suriyeli mültecilerin bulunduğu Arsal kampını çekirge ve hamam böceği sürüleri bastı.

Bölgede artan böceklerin sayılarına karşı yerel yetkililer, vatandaşların güvenliğini ve sağlığını korumak için harekete geçerek ilaçlama çalışmalarına başladı. 

Bekaa’da Tarımsal Erşad Merkezi Müdürü Khaled Yaghi, korku veya paniğe gerek olmadığını belirterek, “Ortaya çıkan böcek, geçtiğimiz yıl görülen böcekle aynıdır. Kışın toprağın altında yaşıyor ve yaz aylarında yerleşim alanlarında ortaya çıkıyor. Toksik değil. Tarım için faydalı” dedi.