
PeyamaKurd - Başkent Tahran’da Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği (OANA) üyeleriyle bir araya gelen İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir
Abdullahiyan, yaptığı konuşmada ülkesinin dış politikasını ele aldı.
Geçmişte Rusya'ya silah sattıklarını fakat Ukrayna savaşında kullanılmak üzere Rusya'ya silah sattıklarına ilişkin iddiaların doğru olmadığını dile getiren Abdullahiyan, "Ukrayna'daki savaşa ilkeli bir bakış açısıyla karşıyız. Rusya'ya Ukrayna savaşında kullanması için herhangi bir silah veya insansız hava aracı vermedik ve vermeyeceğiz" dedi.
İddiaları araştırmak için Ukrayna ile askeri uzmanların katılımıyla ortak bir toplantı yapmaya hazır olduklarına vurguda bulunan Abdullahiyan, bu teklifi Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüşmesinde kendisine ilettiğini söyledi.
Abdullahiyan, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşta İran'a ait insansız hava araçlarını kullandığı açığa kavuşursa bu konuya kesinlikle kayıtsız kalmayacağız" diye ekledi.