image

PeyamaKurd - Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile olan sınırdaki güçlerini çekmeye hazır olduklarını, Bakü’nün de aynı adımı atmasını beklediklerini söyledi.

AGİT Minsk Grubu’nun sınırdaki durumun istikrara kavuşturulması için birliklerin çekilmesi, sınırların barışçıl yolla belirlenmesi müzakerelerine başlanması çağrısının ardından konuşan Paşinyan, bu açıklamaları olumlu değerlendirdiğini dile getirdi.

Paşinyan, “Herhangi bir zamanda askerlerimizi geri çekmeye başlamaya hazırız, Minsk Grubu arabulucularının Azerbaycan’la anlaşmaya varmasını ve aynı zamanda Sotk’tan Hoznavar’a  kadar olan bölgedeki birliklerin çekilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Paşinyan diğer yandan AGİT Minsk Grubu himayesinde Azerbaycan’la olan sınırların belirlenmesi ve Karabağ’da çözüme yönelik müzakerelere başlamaya hazır olduklarını kaydetti.