
PeyamaKurd - DEVA Partisi resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada HDP’li belediyelere kayyum atanmasına tepki gösterdi.
DEVA Partisi, HDP’li belediyelere kayyum atanmasına yönelik yaptığı açıklamada, “Kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan, keyfi kararlarla, seçilmiş makamlara el konulması seçmen iradesinin gasbıdır” sözlerine yer verdi.
Söz konusu açıklamada, “Daha önce ifade ettiğimiz ve parti programımızda önemle vurguladığımız gibi, Kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan, keyfi kararlarla, seçilmiş makamlara el konulması seçmen iradesinin gasbıdır. Bu, demokrasiye, onun temeli ve vazgeçilmezi olan seçimlere inancı zayıflatır” ifadeleri yer aldı.
Daha önce ifade ettiğimiz ve parti programımızda önemle vurguladığımız gibi,
— Demokrasi ve Atılım Partisi (@devapartisi) May 15, 2020
Kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan, keyfi kararlarla, seçilmiş makamlara el konulması seçmen iradesinin gasbıdır.
Bu, demokrasiye, onun temeli ve vazgeçilmezi olan seçimlere inancı zayıflatır.
Türkiye İçişleri Bakanlığı bu sabah HDP'li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz, Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül ve Muş'un Korkut ilçesi Altınova Belde Belediye Başkanı Casim Budak'ın yerlerine kayyum atadı.