
PeyamaKurd - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilerek paylaşılan fotoğraflar hakkında açıklama yaptı.
Pervin Buldan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştığı mesajda "İçişleri Bakanı'nın dün akşam katıldığı programda gösterdiği resimlerin tamamı çözüm sürecinde Erdoğan'ın bilgisi ve onayı ile gittiğimiz Kandil fotoğraflarıdır. Ben Salı günü grup toplantımızda daha fazlasını açıklayacağım" dedi.
İçişleri Bakanının dün akşam katıldığı programda gösterdiği resimlerin tamamı çözüm sürecinde Erdoğan’ın bilgisi ve onayı ile gittiğimiz Kandil fotograflarıdır. Ben Salı günü grup toplantımızda daha fazlasını açıklayacağım.
— Pervin BULDAN (@PervinBuldan) February 21, 2021
Soylu, katıldığı bir televizyon programında HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’in ismini vererek daha önce Gare’ye gittiğini dile getirdi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Soylu’nun açıklamalarını ihbar sayarak, Taşdemir hakkında soruşturma başlattığını açıklamıştı.