
PeyamaKurd - Eski AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.
Özdağ, "Türkiye'de kalkıp oy uğruna, siyaset uğruna, iktidarda kalma uğruna bunları söylemek doğru değil. Ne etnik üzerine ne kimlik üzerine siyaset yapmak doğru değil" dedi.
Herkesin Türkiye için siyaset yapması gerektiğini dile getiren Özdağ, şu ifadeleri kullandı:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurarken o bölgenin bir konuşmasında Kürdistan ve Lazistan kullanmıştır. O günkü şartlarda o bölgede Kürtler, Karadeniz'de Lazlar çoğunlukta yaşıyordu ama parlamentoya baktığımızda özellikle inceledim adları Kürdistan mebusu, Lazistan mebusu değildi. Diyarbekir, Elaziz, Sason, Rize ve Trabzon mebusuydu bunların mazbatalarını bakarsanız böyleydi.
Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmadan önce aşağı kısımda Osmanlı döneminde Kürdistan bölgesi vardı. Şimdiki Kuzey Irak, İran’ın Laristan bölgesi, birazcık da Çölemerik yani Hakkari’nin bir kısmıydı. Osmanlının son döneminde burayı biraz genişlettiler, bugünkü Türkiye’den de Misak-ı Milli sınırları içerisinden de buraya toprak dahil ettiler. 17 yıl gibi burası Kürdistan olarak anıldı ve merkezi de Ahlat'tı.
Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduktan sonra Türkiye’nin buralar illeri oldu ve devletin adına Türkiye Cumhuriyeti devleti denildi. O günden itibaren kim buraya Kürdistan, kim buraya Lazistan diyorsa bilsin ki, iyi niyetle söylemiyorlar.
Bugün de aynı şekilde bir İstanbul seçimleri için kalkıp Lazistan, Kürdistan gibi Türkiye’yi parçalamak, zafiyete düşürme noktasındaki cümleler doğru değildir, siyasetçilere yakışmıyor, devlet adamlarına yakışmıyor. Türkiye’nin bir tek adı var o da Türkiye Cumhuriyeti devleti."