
PeyamaKurd - Rojava operasyonuna değinen ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Graham, Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Türkiye'ye karşı ortak yaptırım kararını desteklediğini dile getirdi.
Temsilciler Meclisi Başkanı ve Demokrat çoğunluk lideri Nancy Pelosi ile konuştuğunu belirten Lindsey Graham, Türkiye'ye Rojava’ya yönelik operasyonu nedeniyle iki partinin ortak yaptırım çıkarmasını Pelosi'nin desteklediğini açıkladı.
Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Graham, “Az önce Meclis Başkanı Pelosi ile Türkiye'nin Suriye'ye girmesiyle ilgili Kongre'nin eylemi konusunda konuştum. Meclis Başkanı, Türkiye'nin Suriye'ye saldırılarına karşı iki partili yaptırımları destekliyor. Aynı zamanda Kürt müttefikler için destek göstermemiz gerektiğine inanıyor ve DAİŞ’in dirilmesinden endişeleniyor” sözlerine yer verdi.
Yaptırım kararı değerlendiren Graham, açıklamasının devamında sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başkan Trump'ın Kongre ile birlikte çalışma istekliliğini takdir ederek yaptırım taslağı hazırlayıp hızla geçirmek için iki parti arasında mekik dokuyarak Kongre'nin her iki kanadı düzeyinde çalışacağım. Meclis Başkanı, konuşmamızda, kaybedecek vakit olmadığına işaret etti."