image

PeyamaKurd- ABD hükümeti, sistemlerindeki güvenlik açıklarını ortaya çıkartmaları için hacker'ları göreve çağırdı. Pentagon’dan, tehlikeli kusurları keşfeden “beyaz şapkalı” bilgisayar korsanları için yüklü miktarda bütçe ayrıldı.

Siber güvenlik korumalarını arttırmak amacıyla, ABD Hükümeti, bilgisayar korsanlığı topluluğunun uzmanlığından yararlanmak için Hacker’ları göreve çağırdı.

Hükümet, bu hafta başında, Dijital ve Yapay Zeka Ofisi (CDAO), Dijital Hizmetler Müdürlüğü ve Savunma Bakanlığı Siber Suç Merkezi (DC3), hükümet sistemlerinde yüksek önemdeki açıkları belirlemeyi amaçlayan bir ödül avı programı olan “Hack US”i başlattı.

Pentagon, yüklü bir bütçe ayırdı

Konuya dair, VentureBeat tarafından bildirildiği üzere, ABD Savunma Bakanlığı (DoD), tehlikeli kusurları keşfeden “beyaz şapkalı” bilgisayar korsanları için yaklaşık 110.000 dolarlık bir bütçe ayırdı. Kritik önem derecesi raporları, bilgisayar korsanlarına rapor başına 1.000 ABD Doları, yüksek önem derecesi raporları 500 ABD Doları kazandıracak ve ek özel kategorilerdekiler için de 3.000 ABD Doları ödül bulunuyor.

“Potansiyelden yararlanmak, mantıklı”

VentureBeat ile konuşan Bugcrowd'un kurucusu ve CTO'su Casey Ellis, saldırganların genellikle gruplar halinde çalıştığı ve genellikle savunuculardan daha fazla olduğu göz önüne alındığında, topluluğun potansiyelinden yararlanmanın mantıklı olduğunu öne sürerek şu ifadelere yer verdi:

“Bir müttefik ordusunu yenebilmek için düşmanlardan oluşan bir ordu gerekir ve birçok kuruluş, dünya çapında yetenekli, hazır ve yardım etmeye istekli milyonlarca iyi niyetli bilgisayar korsanı topluluğundan faydalanıyor.

DoD DC3'teki iyi insanlar, uzun yıllardır büyük bir titizlik ve başarı ile bir güvenlik açığı bildirme programı yürütüyor, bu yüzden onların bunu ücretli bir hata bulma ödül programına 'yükselttiklerini' görmek çok mantıklı.”

Cassey Ellis, konuşmasının devamında, sonuç olarak, kuruluşların neredeyse yarısı (%44), en iyi siber güvenlik çözümleri mevcut olsa bile, tüm uç noktalarını düzgün bir şekilde güvence altına alabileceklerinden emin olmadıklarını belirtti.