Neçirvan Barzani ile Reşid bir araya geldi

Neçirvan Barzani ile Reşid bir araya geldi

PeyamaKurd - Neçirvan Barzani ile Reşid, Kor Mor Gaz Sahasına yönelik saldırıyı kınadı. İki lider ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bağdat ve Erbil ziyaretini ve Türkiye ile ikili ilişkileri ele aldı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Bağdat ziyaretinin ikinci gününde Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid ile Selam Sarayı’nda bir araya geldi.

Söz konusu yapılan görüşmeye dair Başkanlıktan yapılan açıklamada, Irak'taki genel durum, barış ve istikrarın korunmasının önemi, ekonomi sektörü ve hizmetlerin gelişiminin teşvik edilmesi, federal hükümetin gündeminin desteklenmesi, sorunlarının anayasaya göre çözümü için Erbil ile Bağdat arasındaki diyalog ve koordinasyon ele alındı.

Barzani ve Reşid, Erbil-Bağdat ilişkilerinin güçlendirilmesinin ve aralarındaki sorunların çözümüne yönelik diyaloğun başarısının önemine vurgu yaptı.

Görüşmede Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’nin ABD ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ve Kürdistan Bölgesi ziyaretlerini, bu ziyaretlerin özellikle ekonomi ve ticaret alanında ve ayrıca terörle mücadelede ortak iş birliği konusundaki sonuçlarını değerlendirdi.

Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin Bağdat'la yaşadığı sorunları, özellikle de vatandaşların geçim kaynakları ile ilgili konuları anayasa temelinde çözmeye hazır olduğunu ve bunun vatandaşların pahasına olduğunu yineledi.

"Kor Mor Gaz Tesisine yönelik insansız hava araçları ile yapılan saldır kınandı"

Cumhurbaşkanı Reşid de sorunların çözümü için karşılıklı görüşmelerin devamının önemine dikkati çekti.

Neçirvan Barzani ve Reşid, Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesindeki Kor Mor Gaz Tesisine yönelik insansız hava araçları ile yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı. Liderler saldırıyı ülkenin egemenliğine ve istikrarına yönelik tehdit olarak değerlendirdi.