Mesud Barzani’den Kürt Gazeteciler Günü mesajı

Mesud Barzani’den Kürt Gazeteciler Günü mesajı

PeyamaKurd - Başkan Mesud Barzani, gazetecilere gerçekleri profesyonel bir şekilde aktarmaları çağrısında bulundu.

Başkan Mesud Barzani, ilk Kürt gazetesi Kürdistan’ın ilk sayısının çıkması ve Kürdistan Gazeteciler Sendikası’nın kuruluş yıldönümünde, Kürdistan gazetecilerini ve basın mensuplarını kutladı.

Mesud Barzani, Kürt Gazeteciler Günü ve Kürdistan Gazeteciler Sendikası’nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Başkan Barzani mesajında, “Toplumun bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, yönlendirilmesi ve geliştirilmesi konusunda gazeteciler ve medyacılar kutsal ve hassas bir görev üstlenmektedir.  Bu münasebetle gazetecileri ve medyacıları toplumun ve vatandaşların kültür ve bilincini güçlendirmek için gerçekleri aktarma konusunda profesyonel bir şekilde görevlerini yerine getirmeye çağırıyorum" ifadesini kullandı.

“Kürdistanlı gazeteciler ve medyacılar, gazetecilik ve medyacılığın halkımızın meşru davasını desteklemek ve Kürt halkının kimliğini ve haklarını savunmak için etkili araçlar olduğunu her zaman hatırlamalı” diyen Başkan Barzani, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“(Medyacılık ve gazetecilik) Aynı zamanda değerlerin korunması ve halklar arasında barış, insanlık ve bir arada yaşam kültürünün derinleştirilmesine yönelik araçlardır. Kürt gazeteciliğinin yıldönümü kutlu olsun. Tüm Kürt gazetecilere başarılar diliyorum."