Reuters: Türkiye’nin yeni ekonomi yönetimi yabancı yatırımcılarla buluştu

Reuters: Türkiye’nin yeni ekonomi yönetimi yabancı yatırımcılarla buluştu

PeyamaKurd – Türkiye seçimlerden sonra değişen ekonomi yönetimi, faiz artırımı başta olmak üzere uygulamaya aldıkları yeni politikalarıyla ilk kez bugün yabancı yatırımcıların karşısına çıktı.

Reuters'in haberine göre; Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan toplantıda yatırımcılara birer sunum yaparken; toplantıyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre toplantıda 40'ın üzerinde katılımcı yer aldı.

“Kademeli sıkılaştırma sürecek”

Kaynağın verdiği bilgiye göre, Şimşek toplantıya katılan yatırımcılara ekibinin tam bir politik desteğe sahip olduğunu ve kademeli sıkılaştırmaya devam edeceklerini söyledi. Şimşek ayrıca önden yüklemeli maliye politikasına vurgu yaptı ve depreme ilişkin harcamalar çıkarıldığında Maastrich kriterlerine yaklaşılacağını belirtti.

Aynı kaynağın verdiği bilgiye göre, Şimşek toplantıda kredi büyümesine getirilen önlemlerin etkisiyle ekonominin yavaşlayacağını belirtti ancak ekonomide ani bir durma istemediklerini kaydetti. Erkan ise sunumunda ağırlıklı olarak enflasyon konusuna odaklandı.