Yemen’den Kor Mor saldırısına sert tepki!

 Yemen’den Kor Mor saldırısına sert tepki!

PeyamaKurd - Yemen, dört vatandaşının hayatını kaybetmesi ve 2 vatandaşının yaralanmasıyla sonuçlanan Kor Mor gaz sahasının bombalanmasını sert bir dille kınadı.

Yemen, Süleymaniye'de bulunan Kor Mor gaz sahasına yönelik saldırıya sert tepki gösterdi.

Yemen Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Kor Mor gaz sahasına yönelik saldırıya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

 “Irak'ın Kürdistan Bölgesi'ndeki Süleymaniye vilayetindeki Kor Mor gaz sahasının drone ile bombalanmasını en güçlü ifadelerle kınıyoruz. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Elektrik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kaynağı bilinmeyen patlamada 4 Yemenli işçi öldü, çok sayıda kişi de hafif yaralandı.

Bakanlık, olayın esasını ve koşullarını öğrenmek için Irak Cumhuriyeti ve Kürdistan Bölgesi yetkilileriyle kapsamlı temaslarda bulunan Yemen'in Bağdat Büyükelçiliği ile sürekli koordinasyon ve takip halinde olduğunu doğruladı.

Yemen Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Yemenli işçilerin cenazelerinin Yemen'e tahliyesi ve tesliminin sağlanması için ilgili makamlarla koordineli olarak çalışmakta.”

Yemen Dışişleri Bakanlığı yaşamını yitiren vatandaşlarının,  Ali Abdo Ahmed Nasır, Youssef Yasser Hammoud Farea, Essam Muhammed Ahmed El Kazmi ve Awad Abdo Ali Al-Mayas olduğunu kaydetti.

Söz konusu açıklamada “Hafif yaralanan ve sağlık durumları stabil olan yaralıların sağlık durumları da ilk dakikalardan itibaren yakından takip ediliyor” denildi.

Bakanlık, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini ileterek, yaralılara acil şifalar diledi.