Manş Denizi'nde tekne battı: 5 göçmen hayatını kaybetti!

Manş Denizi'nde tekne battı: 5 göçmen hayatını kaybetti!

PeyamaKurd - Fransa'nın kuzeyinden İngiltere'ye gitmek üzere Manş Denizi'ne açılan teknede bulunan en az beş göçmen hayatını kaybetti. Onlar arasında 7 yaşında bir kız çocuğu da bulunuyor.

Fransa'dan İngiltere'ye ulaşmaya çalışan en az beş göçmen Manş Denizi'nde hayatını kaybetti.

Olay, İngiliz hükümetinin ülkeye yasadışı yollardan girenlerin bir kısmının Ruanda'ya sınır dışı edilmesini öngören göçmen yasa tasarısını onaylamasından birkaç saat sonra gerçekleşti.

Fransa'nın kuzeyinden sorumlu valilik, yetkililerin sabahın erken saatlerinde Pas-de-Calais açıklarında yola çıkmaya çalışan göçmenlerle dolu birkaç tekne tespit ettiğini belirtti.

Aralarında yardım ve kurtarma römorkörü Abeille Normandie'nin de bulunduğu birkaç Fransız donanma gemisinin "içinde yüzden fazla insan taşıyan çok kalabalık bir tekneyi" kurtarmak için müdahale ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Birkaç kişiyi kurtardılar, ancak ne yazık ki acil servislerin hızlı müdahalesine rağmen beş kişi hayatını kaybetti" ifadesine yer verildi.

Bölge valisi Jacques Billant bir kadın, üç erkek ve 7 yaşında bir kız çocuğunun öldüğünü söyledi. Billant ayrıca teknenin Wimereux sahilinden denize açılmaya çalıştığını ve 112 kişiyi taşıdığını dile getirdi.