Macron'dan ‘Ukrayna'ya asker gönderme’ çıkışı!

Macron'dan ‘Ukrayna'ya asker gönderme’ çıkışı!

PeyamaKurd - Fransa lideri Macron verdiği bir röportajda bir kez daha, Batılı ülkelerin Rusya'nın saldırılarına maruz kalan Ukrayna'da kara birlikleri konuşlandırabileceğini dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bir mülakatta kullandığı ifadeler, Batılı kara birliklerinin Rus saldırılarına direnen Ukrayna'ya konuşlandırılması tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Macron, İngiliz The Economist dergisinin Perşembe günkü nüshasında yayınlanan röportajında, Ukrayna'ya Batı ülkelerinden kara birlikleri gönderilmesinin söz konusu olup olmadığı yönündeki soruya, "Eğer Ruslar cepheyi yararsa ve Ukrayna bunu (kara harekatını) isterse -ki şu ana kadar böyle bir durum söz konusu olmadı- o zaman haklı olarak kendimize bu soruyu sormak zorunda kalırız" dedi.

Öncelikli amacın Rusya'ya için caydırıcı olmak olduğunu kaydeden Macron, "Güvenilirliğimiz, aynı zamanda ne yapacağımızı ya da yapmayacağımızı açıklamayarak belli bir caydırıcılık yeteneğine de bağlı" diye konuştu.

Fransa lideri konuyla ilgili olarak daha önce yaptığı, "Hiçbir ihtimali göz ardı etmemeliyiz" yönündeki açıklamasını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e atfen yineleyerek, "Hiçbir şeyi göz ardı etmiyorum çünkü karşımızda da hiçbir şeyi göz ardı etmeyen biri var" dedi.

Batılı devletlerin Ukrayna'ya tank ve uçak sevkiyatı konusunda başlangıçta, "çok tereddütlü" davrandıklarını ifade eden Macron, "Güvenilirliğimiz ve Rusya'ya karşı caydırıcılığımız açısından yanıldık" diye konuştu. Macron, sözlerini "Putin'e kararlı olduğumuzu açıkça göstermek için bu stratejik belirsizliği gidermek istedim" diye sürdürdü.