Afrin özerk yönetiminden acil çağrı: Bir an önce...

PeyamaKurd- Afrin’deki yerel yönetim, 51’inci gününe giren Türkiye saldırısının kent merkezine yakınlaşması üzerine açıklama yaptı. Açıklama çatışmaların gölgesinde yapıldı.  Newroz Meydanı’nda düzenlenen ve binlerce k...

Haberler 11.03.2018 - 18:15 Son Güncelleme : 30.04.2024 - 05:03

PeyamaKurd- Afrindeki yerel yönetim, 51inci gününe giren Türkiye saldırısının kent merkezine yakınlaşması üzerine açıklama yaptı. Açıklama çatışmaların gölgesinde yapıldı.

Newroz Meydanında düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı açıklama esnasında TSK ve ÖSO tarafından Afrinin yakınına top atışları yapılırken, kentin üzerinde de SİHAlar uçuş yaptığı görüldü.

Buna rağmen Afrin Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Osman Şx sa tarafından yapılan açıklamada, operasyonla hedeflenen şeyin katliam ve soykırım olduğu belirtilerek, demografik yapının değiştirilmek istendiği vurgusu yapılarak, Afrinin yenilmesi halinde Ortadoğudaki tüm halklar yenilecektir dendi.

Açıklamanın sonunda ise, Afrinde halkın katledilmesini istemiyoruz. Soykırıma ve katliama karşı hızlıca uluslararası güçler kararını vermeli, bir an önce ateşkes sağlanmalı ve hava sahası kapatılmalı ifadeleri yer aldı.

Ana Sayfaya Git