Putin: Her ülkenin kendi çıkarları var

PeyamaKurd - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya, Türkiye ve İran arasında, Suriye konusunda varılan anlaşmaların işe yaradığını söyledi. Rus gazeteci Vladimir Sovolyev, '2018'de Dünya Düzeni' adlı belgesel film gösteriminde Rusya Devlet Başkanı Vl...

Haberler 07.03.2018 - 17:42 Son Güncelleme : 04.05.2024 - 17:31

PeyamaKurd - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya, Türkiye ve İran arasında, Suriye konusunda varılan anlaşmaların işe yaradığını söyledi.

Rus gazeteci Vladimir Sovolyev, 2018de Dünya Düzeni adlı belgesel film gösteriminde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putine başka ülkelere güvenmenin mümkün olup olmadığını sordu.

Vladimir Putin gazeteciye yanıtında Güvenmek ne anlama geliyor? Her ülkenin kendi çıkarları var. Rusyanın da, Ortadoğu ülkelerinin de, İranın da, Suudi Arabistanın da, Mısırın da, İsrailin de, Ürdünün de ABD, çin, Hindistan gibi küresel aktörlerin de çıkarları var. Rusyanın da kendi çıkarları İlk olarak yapılacak şey, bizim çıkarlarımıza saygı gösterilmesi için başkalarının çıkarlarına saygı göstermek. Bu zor bir süreç ifadelerini kullandı.

Putin, bölge ülkeleri arasındaki ilişkiler ne kadar karmaşık olursa olsun, Türkiye ve İranla masaya oturduk ve belirli anlaşmaların garantörü olduk. Bu anlaşmalar da işe yarıyor ded.

Ana Sayfaya Git