Myles Caggins: “Irak, Kürdistan Bölgesi'ni birçok yönden boğuyor”

PeyamaKurd - Kürdistan Petrol Endüstrisi Birliği (APIKUR) Sözcüsü Myles Caggins, ABD’nin, Kürdistan Bölgesi'nin güçlü olmasını ve petrol ihracatının yeniden başlamasını istediğini ifade ederken, “Irak'ta Kürdistan Bölg...

Haberler 25.03.2024 - 09:17 Son Güncelleme : 15.05.2024 - 06:12

PeyamaKurd - Kürdistan Petrol Endüstrisi Birliği (APIKUR) Sözcüsü Myles Caggins, ABDnin, Kürdistan Bölgesinin güçlü olmasını ve petrol ihracatının yeniden başlamasını istediğini ifade ederken, Irakta Kürdistan Bölgesinin güçlü bir ekonomiye sahip olmasını istemeyen, kıskanan, gelişmesini istemeyen grup ve partiler olduğunu söyledi.

K24e demeç veren Caggins, APIKUR üyelerinin Kürdistan Bölgesine yatırım yapmaya kararlı olduğunu vurgulayarak, Kürdistan Bölgesinden petrol ihracatının durdurulması dünya enerji piyasasında dengesizliğe neden oldu. Kürdistan Bölgesinin petrol ihracatına yeniden başlaması bölge, Irak ve ABD için çok iyi bir fırsat diye ekledi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudaninin ABDye yapması planlanan ziyaretine dair de konuşan Caggins, Sudaninin Washington ziyareti, petrol ihracatının devamına ilişkin karar vermek için en iyi fırsat. Ancak Irakta Bağdatın ve Federal Mahkemenin politikasını etkileyen komşu ülkeye ait bazı güçler var. Ancak bu aynı zamanda Sudani için ülkesinin bağımsızlığına inandığını ve hükümeti üzerinde güç sahibi olabileceğini kanıtlaması için bir fırsat dedi.

Washington, Basradan kuzeye, Kürdistan Bölgesini de kapsayan güçlü bir Irak istiyor Sözcü, Bölgenin enerji endüstrisi güçlü olmalı ve petrol ihracatı yeniden başlamalı ki bu her Iraklının çıkarınadır vurgusunda bulundu.

Irak, Kürdistan Bölgesini birçok yönden boğuyor

Irakın Kürdistan Bölgesini birçok yönden boğduğunu ve bölgeyle olan bütçe sorunlarını çözmek zorunda olduğunu da vurgulayan Caggins, APIKURun, ABD Kongresine Kürdistan petrolünün ihracatının yeniden başlaması gerektiği konusunda bilgilendirmeye çalıştığını aktardı.

Irakta, Kürdistan Bölgesinin güçlü bir ekonomiye sahip olmasını istemeyen, kıskanan, gelişmesini istemeyen grup ve partiler olduğunu söyleyen Caggins, Petrol çıkarmanın maliyeti bölgeden bölgeye değişiyor. Doğrusu, Irak Hükümeti, tüm Irak illerinde ve Kürdistan Bölgesinde petrol çıkarma için sabit bir fiyat belirlemek istememeli ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git