Zer filmine bir ödül daha

Almanya’nın Würzburg kentinde düzenlenen 44. Würzburg Uluslararası Film Festivali, geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen ödül töreniyle sona erdi. Festivalde bu yıl, Suriyeli bir göçmen hikâyesinden, en fazla bebeğin dü...

Haberler 03.02.2018 - 21:45 Son Güncelleme : 07.05.2024 - 04:59

Almanyanın Würzburg kentinde düzenlenen 44. Würzburg Uluslararası Film Festivali, geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen ödül töreniyle sona erdi.

Festivalde bu yıl, Suriyeli bir göçmen hikyesinden, en fazla bebeğin dünyaya geldiği dünyanın en üretken doğumhanesine ve hiç bilmediği geçmişiyle ile bir şarkıda tanışan müzisyenin hikyesi gibi birçok meseleyi konu alan 50den fazla uzun metraj, belgesel ve kısa film yarıştı.

Uluslararası Yarışma kategorisinde birincilik ödülü Pakistan asıllı Norveçli yönetmen Iram Hagın, What Will People Say filminin olurken, ikincilik ödülü yönetmenliğini Ofir Raul Graizerin yaptığı The Cakemaker filmi aldı.

Aynı kategoride Kazım Özün yönetmenliğini yaptığı Zer filmi ise, geceden üçüncü En İyi Film ödülüyle döndü.

Zer, geçtiğimiz hafta da 16. Dakka Uluslararası Film Festivalinden En İyi Film ödülü ile dönmüştü. Film, ayrıca geçtiğimiz ay Asyanın en önemli film festivali GOAnın, Dünya Sineması seçkisinde yer almıştı.

Ana Sayfaya Git