Avrupa Parlamentosu Türkiye’yi protesto etti

PeyamaKurd- Avrupa Parlamentosu’ndan (AP) 100 Parlamenter, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonunu protesto etti. Aralarında Marie-Christine Vergiat, Bart Staes, Patrick Le Hyaric ve Gabi Zimmer’in de bulunduğu vekillerin imzaladığı "Barış ve diyalog i&cced...

Haberler 07.02.2018 - 13:09 Son Güncelleme : 02.05.2024 - 16:30

PeyamaKurd- Avrupa Parlamentosundan (AP) 100 Parlamenter, Türkiyenin Afrine yönelik operasyonunu protesto etti.

Aralarında Marie-Christine Vergiat, Bart Staes, Patrick Le Hyaric ve Gabi Zimmerin de bulunduğu vekillerin imzaladığı Barış ve diyalog için, Türkiye Afrine saldırılarını durdursun başlıklı metinde, Türkiyenin sürdürdüğü operasyondan dolayı Afrinde çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtildi.

Askeri operasyonların son bulması için Türkiyeye yönelik baskıların artırılmasını isteyen vekiller, Suriyeye ilişkin Cenevrede yürütülen toplantıların yeniden aktifleşmesini ve Kürtlerin de bu toplantılara dahil edilmesini talep etti.

Kürtlerin terör örgütü IŞİDe karşı en ön cephede savaşarak aynı zamanda Avrupanın güvenliği için bedel ödediğinin vurgulandığı metinde, Türkiyenin Afrine yönelik askeri operasyonunun sadece bölgede değil dünya genelinde istikrarsızlığa yol açabileceği uyarısı da yapıldı.

Ana Sayfaya Git