Sadr: Ya yolsuzluk yapıyor ya da…

PeyamaKurd - Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Irak'taki siyasi sürece dönmeyi reddederken ve ülkede "yolsuzluğun devam etmesini" kınadı. Mukteda es-Sadr, 8 Ocak gece geç saatlerde sosyal medya platformu X’ten çekildiği siyasi sürece tekra...

Haberler 09.01.2024 - 13:07 Son Güncelleme : 03.05.2024 - 07:42

PeyamaKurd - Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Iraktaki siyasi sürece dönmeyi reddederken ve ülkede yolsuzluğun devam etmesini kınadı.

Mukteda es-Sadr, 8 Ocak gece geç saatlerde sosyal medya platformu Xten çekildiği siyasi sürece tekrardan dönmesine dair bir paylaşım yaptı.

Iraktaki siyasi sürece dönmeyeceğini kaydeden Sadr, ülkede devam eden yolsuzluğun yayılmasını şiddetle kınadı.

Sadr, siyasi süreçten çekilmesinin adından yozlaşmış olarak nitelendirdiği hükümette başarısızlık, gerilik, boyun eğdirme, yoksulluk, yoksullara baskı, milis terörünün yayılması, hak gaspları ve işgalcilerle iş birliğinin artığını iddia etti.

Açıklamasında belirli bir tarafı hedef almadığına kaydeden Sadr, Belirli bir partiyi kastetmiyorum, herkes ya yolsuzluk yapıyor ya da yozluk yapanlarla ittifak halindeler, hatta bir süre önce reform çağrısında bulunmuş veya reformla ittifak yapmış olanlar bile dedi.

Ana Sayfaya Git