Pentagon: İran'a karşılık verme konusundaki karar...

PeyamaKurd - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın Şam Büyükelçiliğine yönelik saldırı sonrası İsrail’e yaptığı misillemeye karşılık verme konusundaki kararı İsrail’in vereceğini, ABD olarak bölgede çatışmaların yayılmasını istemediklerini ve İsr...

Haberler 17.04.2024 - 09:31 Son Güncelleme : 17.05.2024 - 22:43

PeyamaKurd - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İranın Şam Büyükelçiliğine yönelik saldırı sonrası İsraile yaptığı misillemeye karşılık verme konusundaki kararı İsrailin vereceğini, ABD olarak bölgede çatışmaların yayılmasını istemediklerini ve İsraili sarsılmaz şekilde desteklemeye devam edeceklerini duyurdu.

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, basın toplantısında, İran-İsrail gerilimiyle ilgili soruları yanıtladı.

ABDnin bölgede çatışmaların yayılmasını istemediğini vurgulayan Ryder, İsrailin ABDnin bu mesajını alıp almadığı şeklindeki soruya İsrail adına konuşmak istemiyorum cevabını verdi.

Ryder, İsrailin İrana karşılık vermesi durumunda ABDnin nasıl bir tepki vereceğine ilişkin soruyu, varsayımsal bularak cevaplamadı. Ryder, İsrailin olası tepkisine gelince, bu yine İsrailin vereceği egemen bir karardır dedi.

İsraile her şartta koşulsuz destek vermenin, ABDnin çatışmaların yayılmasını önleme konusunda İsrail üzerindeki etkisini ortadan kaldırmıyor mu? şeklindeki soru üzerine Ryder, şu şekilde konuştu:

İsrail, tehlikeli bir bölgede yaşıyor. Burada bir adım geri atıp ABD-İsrail savunma ilişkisine, İsraille onlarca yıldır sürdürdüğümüz ilişkiye bakmanın ve ABDnin İsrailin yaşadığı bölgeyi tanıdığını yeniden anlamanın önemli olduğunu düşünüyorum. İsrail kendini savunamazsa bölgesel güvenlik ve istikrara yönelik tehditler ortaya çıkabilir ve bu kadar deyip bırakıyorum.

Ryder, denizden insani yardım ulaştırmak amacıyla Gazzeye kurulacağı açıklanan geçici liman çalışmalarının da planlandığı şekilde devam ettiği, kurulumun bu ay sonu biteceği bilgisini aktardı.

Ana Sayfaya Git