"İran, İsrail saldırısı öncesi Türkiye'yi bilgilendirdi"

PeyamaKurd - İsminin açıklanmaması kaydıyla Reuters’a konuşan Türk bir kaynak, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın geçtiğimiz hafta hem ABD'li hem de İranlı mevkidaşlarıyla görüşerek İran'ın planladığı operasyonu ele aldığını ve Ankara'nın ...

Haberler 16.04.2024 - 08:50 Son Güncelleme : 16.05.2024 - 07:11

PeyamaKurd - İsminin açıklanmaması kaydıyla Reutersa konuşan Türk bir kaynak, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidanın geçtiğimiz hafta hem ABDli hem de İranlı mevkidaşlarıyla görüşerek İranın planladığı operasyonu ele aldığını ve Ankaranın olası gelişmelerden haberdar edildiğini söyledi.

Bu hafta başında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Fidanla görüşerek Orta Doğuda gerilimin tırmanmasının kimsenin çıkarına olmadığını açıkça ifade etti.

Kaynak, İran ne olacağı konusunda bizi önceden bilgilendirdi. Blinken ile görüşmede olası gelişmeler de gündeme geldi ve onlar (ABD) bizim aracılığımızla İrana bu tepkinin belirli sınırlar içinde olması gerektiğini iletti dedi.

Buna karşılık İran, tepkinin İsrailin Şamdaki büyükelçiliğine saldırısına bir yanıt olacağını ve bunun ötesine geçmeyeceğini söyledi.

Türkiyeye komşu olan İran, İsrailin 1 Nisanda Şamdaki konsolosluğuna düzenlediği ve yedi Devrim Muhafızı subayının ölümüne neden olan saldırıya misilleme sözü vermişti.

Ana Sayfaya Git