Demirtaş'tan ilk açıklama geldi: Seçimin en büyük adaletsizliği...

PeyamaKurd- Edirne F Tipi Cezaevi’nden avukatları aracılığıyla Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, “Adaletsiz ve eşitsiz seçim yarışında muazzam bir fedakârlık ortaya koyan b&uu...

Haberler 25.06.2018 - 15:09 Son Güncelleme : 28.04.2024 - 13:53

PeyamaKurd- Edirne F Tipi Cezaevinden avukatları aracılığıyla Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Halkların Demokratik Partisinin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Adaletsiz ve eşitsiz seçim yarışında muazzam bir fedakrlık ortaya koyan bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum ifadelerini kullandı.

Demirtaşın attığı tweetler şu şekilde:

  • OHAL koşulları, baskılar ve orantısız imknlara rağmen barajı aşan partim HDPyi de kutluyor, HDP etrafında kenetlenen halk iradesini selamlıyorum. Bu koşullarda HDPnin Mecliste yer alması büyük bir başarıdır. Halkımızın demokratik siyasete olan güveni ve inancı, bizler için barış ve özgürlükler adına mücadeleyi sürdürmenin, demokratik siyasette ısrar etmenin talimatıdır.
  • Mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Demirtaş, Tutukluluk koşullarında kampanya yürütmek zorunda bırakılmam, seçimin en büyük adaletsizliğiydi. Bu yönüyle her halükarda, sonuçların meşruiyeti haklı olarak tartışılacaktır diye yazdı.
  • Diğer adaylar 100 miting yaparken ben 100 tweet atabildim. Buna rağmen, halkım için elimden geleni yapmaya çalıştım. Rolümün ve misyonumun gereğini yerine getirme gayreti içinde oldum. HDPyi Meclise taşıyarak kısmen başarılı olduğuma inanıyorum.
  • Sonuçlardan ders çıkarılması gerektiğini de belirten Demirtaş, Mevcut koşullarda, siyaseti çözüm alanına dönüştürmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Hepinize tekrar selam ve saygılarımı iletiyor, başarılar diliyorum dedi.

    Resmi olmayan sonuçlara göre HDP, yüzde 11.69 oy almış durumdan Parlamento da ise 67 vekili bulunacak. Demirtaş ise cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 8.39 oy oranı aldı.

Ana Sayfaya Git