Anlaşılan her iki tarafın da birbirine ihtiyacı var...

Almanya’nın Münih kentinde yayınlanan Abendzeitung Berlin ve Ankara arasındaki ilişkilerin sadece çıkar ilişkilerinden ibaret olduğunu savundu. Abendzeitung; "Almanya omurgasız bir ulus. Bu tespit acı ama bir o kadar da gerçek. NATO ‘müttefi...

Haberler 16.02.2018 - 12:01 Son Güncelleme : 02.05.2024 - 23:32

Almanyanın Münih kentinde yayınlanan Abendzeitung Berlin ve Ankara arasındaki ilişkilerin sadece çıkar ilişkilerinden ibaret olduğunu savundu.

Abendzeitung; Almanya omurgasız bir ulus. Bu tespit acı ama bir o kadar da gerçek. NATO müttefiki olan Türkiye ile ilişkilerimize bir göz atalım. Merkel Türkiye Başbakanı Binali Yıldırıma el uzattığında, Recep Tayip Erdoğanın bu görüşmeden bir yıl önce Almanlara Nazi benzetmesi yaptığı gerçegi unutulmuştu. Neden Merkel eğilip bükülüyor? çünkü Erdoğan hoşlanmadığı gazeteci Yüceli hapiste tutuyor. Bunun dışında, Alman silah firmaları büyük paralar karşılığında Türkiye Silahlı Kuvetlerinin elinde bulunan Leopard tanklarının modernizasyonunu talep ediyor. Dahası, Recep Tayip Erdoğan Avrupanın bekçisi konumunda görev üstlenmiş ve yeni mülteci akımını önlüyor. Anlaşılan her iki tarafın da birbirine ihtiyacı var. Kirli bir birliktelik.

Ana Sayfaya Git