Rekorların Adamı Cristiano Ronaldo

Ronaldo, Real Madrid-Paris Saint-Germain maçındaki golüyle Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid formasıyla 100. kez ağları sarstı ve turnuvada tek bir takım formasıyla bu sayıya ulaşan ilk oyuncu oldu. Şampiyonlar Ligi'nde son dört sezonun üçünden zaferle ayr...

Haberler 16.02.2018 - 11:14 Son Güncelleme : 03.05.2024 - 12:51

Ronaldo, Real Madrid-Paris Saint-Germain maçındaki golüyle Şampiyonlar Liginde Real Madrid formasıyla 100. kez ağları sarstı ve turnuvada tek bir takım formasıyla bu sayıya ulaşan ilk oyuncu oldu.

Şampiyonlar Liginde son dört sezonun üçünden zaferle ayrılan İspanya temsilcisi Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadında Fransa ekibi Paris Saint-Germaini (PSG) ağırladı.

Karşılıklı ataklarla başlayan karşılaşmada 33. dakikada ağları sarsan Adrien Rabiot, PSGyi 1-0 öne geçirdi. Ataklarını sıklaştıran Real Madridde Toni Kroosun ceza sahasında yerde kalmasının ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. Cristiano Ronaldo, penaltıyı gole çevirdi ve takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle girdi.

Ev sahibi Real Madrid, 83üncü dakikada Ronaldo ve 86ncı dakikada Marcelonun fileleri havalandırmasıyla mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.

Ronaldo, maçtaki ilk golüyle Şampiyonlar Liginde Real Madrid formasıyla 100. kez ağları sarstı ve turnuvada tek bir takım formasıyla bu sayıya ulaşan ilk oyuncu oldu.

Portekizli yıldız, bu sezon Şampiyonlar Ligindeki gol sayısını ise 11e çıkararak krallık yarışında ilk sıradaki yerini korudu.

Liverpool farklı kazandı

Diğer karşılaşmada İngiliz ekibi Liverpool, Dragao Stadında konuk olduğu Portekiz temsilcisi Portoyu 5-0 yenerek tur için büyük avantaj sağladı.

Liverpoolda 25inci, 53üncü ve 85inci dakikalarda ağları sarsan Sadio Mane, hat-trick yaparak galibiyetin baş mimarı oldu. İngiliz temsilcisinin diğer golleri, 29. dakikada Muhammed Salah ve 69uncu dakikada Roberto Firminodan geldi.

Bu müsabakaların rövanşı, 6 Mart Salı günü oynanacak.

Ana Sayfaya Git